OER LIJNOLIEVERF.

 

Lijnolieverf is een natuurproduct en wordt al honderden jaren gebruikt door professionele schilders en vakmensen. Met behulp van dorsmachines wordt de vlas geoogst waarna het op een duurzame manier wordt verwerkt tot verf.

 

VERF VOOR HET BEHOUD VAN BIJZONDERE PANDEN

Bijzondere panden zijn aansprekend vanwege hun unieke karakter. Door de geschiedenis die erin leeft en de details - zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde - waar aandacht en vakmanschap uit spreekt. Het behouden van dit unieke karakter vraagt om de juiste materialen. Zo ook in verf.

 

GEBASSEERD OP TRADITIONELE FAMILIERECEPTUUR

Daarom heeft Wijzonol OER lijnolieverf ontwikkeld. Gebaseerd op traditionele familiereceptuur, aangepast aan de eisen van deze tijd, voor de bescherming en verfraaiing van panden met karakter.

 

VERF MET EEN AUTHENTIEK KARAKTER

Met OER lijnolieverf geef je naast een langdurige bescherming ook de authentieke kwaststreep weer terug aan het schilderwerk.

 

WAT IS HET VERSCHIL MET DE TRADITIONELE VERVEN ?

 

Traditionele verven op basis van alkydharsen drogen in het algemeen sneller dan lijnolieverven. Het aanvoelen van een droge alkydverf verschilt aanzienlijk met een lijnolieverf. Dat heeft alles te maken met de alkydhars in vergelijking met de lijnolie. Een lijnolieverflaag blijft altijd ‘elastisch’ aanvoelen en dat is een lijnolieverf ook in vergelijking met een traditionele alkydverf. Vanwege de ‘tragere’ drogingssnelheid / opentijd kan een lijnolieverf langer worden bijgewerkt.

 

 

 

 

 

Bron: www.oerverf.nl

  RENÉ LEERLING SCHILDERWERKEN                                                       © Copyright 2014: S.Tiemens  laatste update 16-12-19